Als u op zoek bent naar het huidige weer of de weersverwachting in Leuven bezoek dan een van onze weer-websites.
Het weer in Leuven - Sluispark    -    Het weer in Leuven - Wilsele - Herent
If you are interested in the current and forecasted weather for the Leuven area, visit one of my weather-websites, links above.


For English clik here   Voor Nederlands klik hier  Op deze pagina vindt u korte beschrijvingen en links naar diverse PHP-scripts.
Deze heb ik de laatste jaren ontwikkeld om anderen te helpen hun weerstation op een eigen website weer te geven.Leuven Template voorbeeld pagina's

De Leuven-template is een raamwerk waarmee zeer snel een complete weer-website gemaakt wordt.
En de template wordt al door meer dan 300 weer stations gebruikt om hun website mee te bouwen.

Bezoek een van de Leuven-template demonstratie sites. Deze sites werken met real-time data (uit Leuven).

europe

canada

usa

Klik hier voor de support pagina waar u uw eigen specifieke vragen kunt stellen en waar u de template ook kunt downloaden

en hier om naar de WiKi te gaan voor de zeer uitgebreide informatie in het Nederlands (en Engels)


Belangrijke redenen waarom de Leuven-template wordt gebruikt zijn:
 • Echte ondersteuning met een uitgebreide WiKi en een on-line support-systeem
 • gratis - het is zogenaamde "donation-ware". Natuurlijk wordt een donatie op prijs gesteld om de hoge kosten van werkstation en programmatuur enigszins te verminderen. Maar het is absoluut niet verplicht
 • De Leuven-Template is zeer compleet: Naast de tientallen eigen scripts zijn de veel gebruikte scripts van derden al getest met de template. Deze scripts worden met de template in de download in reeds aangepaste vorm meegeleverd.
  • Eigen scripts voor weerwaarschuwing-scripts voor iedere regio: Meteoalarm.EU , NOAA en EC
  • Eigen weer-voorspellingen scripts voor de gegevens van YrNo, MetNo, NOAA, EC, HWA, WeatherUnderground en WXSIM.
  • "Steelseries gauges" zijn werkzaam voor alle ondersteunde weerprogramma's, WD-Live wordt ondersteund voor die weer-programma's die "clientraw" bestanden kunnen aanmaken
 • Instellingen voor UOM, datum/tijd formaten and alarms worden geselecteerd op basis van de regio van het weerstation. Maar kunnen ook individueel aangepast worden
 • Er is maar 1 versie voor de ondersteunde regio's: europa - Canada en de USA. Andere regios kunnen eenvoudig toegevoegd worden.
 • De ondersteuning voor meerdere talen maakt gebruik van dezelfde bestand-structuur zoals gebruikt door "Saratoga". de standaard download bevat Engels, Frans, Duits en Nederlands. Diverse andere talen als fins en spaans zijn als extra download beschikbaar.
 • Twaalf ondersteunde weer-programma's:
  consoleWD, Cumulus, WeatherDisplay, WeatherCat, WeatherLink, Meteohub - Meteobridge en Meteoplug, Davis WeatherLink.com, WSWIN, Wview, VWS
  Er zijn GEEN aanpassingen nodig als naar een ander ondersteund weer-programma wordt overgegaan. Slechts 1 instelling geeft aan welk weer-programma wordt gebruikt. Zodra het andere programma de weer-gegevens correct oplaadt is de website weer volledig operationeel.
 • Voorbeelden van aanpassingen door middel van een enkele insteling:
  • Menu: horizontaal of vertikaal
  • Optionale gebieden aan de zijkant of onderkant met links en afbeeldingen naar weer-programma, gebruikte appartuur e.d.
  • Gebruik van een bezoekersteller, donatie knop, sociale websites (facebook en tientallen anderen)
  • Achtergrond fotos, kleurenschema e.d. kan of dynamisch worden bepaald aan de hand van de weercondities van ieder moment of vast ingesteld worden door de website beheerder,
  • Zeer uitgebreid aanpasbare "home" pagina met tientallen onderdelen waaruit gekozen kan worden en die door de website beheerder in een eigen volgorde kunnen worden afgebeeld.
   Voorbeeld van de pagina onderdelen

Leuven PHP scripts voor gebruik in uw eigen reeds bestaande website:


Veel scripts die ontwikkeld werden voor de Leuven-Template zijn ook zeer goed bruikbaar in uw eigen reeds bestaande of te ontwikkelen website. Installatie instructies zijn beschikbaar voor gebruik in uw eigen ontwikkelde website en voor in de Saratoga template.

Belangrijke aspecten voor deze scripts zijn:
 • uitgebreide ondersteuning met pagina's informatie over het hoe en wat. En het persoonlijke support systeem zoals ook gebruikt wordt voor de Leuven-Template.
 • Ondersteuning voor meerdere talen - Engels, Frans, duits en Nederlands standaard in de download - andere talen vaak al beschikbaar maar altijd eenvoudig toe te voegen.
 • Meerdere eenheden voor de weer-parameters, zowel metrische (cm - mm C enzovoort) als "imperial" (inch - F). Aanpassingen aan uw wensen door enkele settings aan het begin van de scripts.

Ga naar de aparte demonstratie en download pagina's die voor ieder script beschikbaar zijn, door te klikken op de afbeelding naast de beschrijving van het script.
Alle demonstratie sites starten met een 1-pagina real-time voorbeeld waarop alle onderdelen - met een toelichting per onderdeel - worden getoond.

UV forecast script

Dit script leest (en slaat op in de cache) de UV verwachtingen van de www.temis.nl website. Het genereert een UV verwachting-pagina die op allerlei manieren kan worden aangepast.

Meteoalarm script

Dit script leest van de Meteoalarm.eu website de pecifieke html pagina van waar het weerstation zich bevindt. Op basis van een eenmalige instelling in de "settings". Alle essentiƫle informatie wordt gefilterd uit de html en opgeslagen in de cache voor verder gebruik. Vanuit de cache wordt telekens de gevraagde detail informatie getoond. Alles bevindt zich in 1 script waardoor dit script releatief eenvoudig in uw website te integreren is.

WeatherUnderground "kleurtjes" rapporten

Als alternatief voor de veel gebruikte "kleurtjes" rapporten op basis van NOAA gegevens heb ik dit script ontwikkeld wat gebruik maakt van de weerstation-informatie zoals door de meeste weerstations opgeladen wordt naar WeatherUnderground.

YrNo verwachtingen

Er zijn van verschillende auteurs diverse YrNo / MetNo verwachtingen scripts beschikbaar. Deze versie maakt gebruik van de land/gebied/stad sleutel om twee xml gegevens bestanden te laden van de Yr.No website. Deze xml bestanden maken het mogelijk om meeredere (optionele) onderdelen te maken die op de verwachtingen pagina kunnen worden afgebeeld. Dit kan dan weer ieder onderdeel afzonderlijk of diverse onderdelen gecombineerd in meerdere "tabs" De beschikbare onderdelen zijn
 1. icon weergave
 2. 2 daagse meteogram (grafiek) opgehaald als plaatje bij yr.no
 3. javascript meteogram voor 9/10 dagen
 4. twee tabellen met informatie
  • een met gegevens per 6 uur voor een periode van 9-10 dagen
  • en een tabel met gegeven sper uur over een 2 daagse periode

MetNo verwachtingen

Dit MetNo script leest de xml gegevens van de Met.no website met als key de "latitude/longitude" (kaart-coordinaten) van het station. Ook dit scriptslaat de geladen gegevens op in de cache en genereert dan een aantal (optionele) af te beelden onderdelen:
 1. icon weergave
 2. een 9 daags javascript meteogram
 3. twee tabellen met
  • gedetailleerde gegevens
  • en meer algemene gegevens

WeatherUnderground verwachtingen

Dit script haalt de xml - weersverwachtingen voor elke plaats ter wereld op van de WeatherUnderground website. De geladen gegevens worden in de cache opgeslagen. Hierna genereert het script de drie onderdelen die op afgebeeld kunnen worden:
 1. icon weergave
 2. een 9 daags javascript meteogram
 3. en een tabel met de voorspellingen
Net zoals bij alle andere verwachtingen-scripts kunnen de drie onderdelen afzonderlijk of via "tabs" aan de bezoeker getoond worden.

WXSIM verwachtingen

WXSIM is een PC programma wat 24/7 moet werken en apart aangeschaft moet worden bij WXSIM.com. Alleen gebruikers van het WXSIM programma kunnen de benodigde bestanden laten aanmaken en dit script gebruiken. WXSIM maakt zeer uitgebreide verwachtingen, daarom is dit WXSIM-script ook zeer uitgebreid met divers aparte pagina's en tot wel 5 afzonderlijke grafieken.

HWA verwachtingen

Alleen voor deelnemrrs aan HetWeerActueel